La nostra essència: el joc

El “peek a boo” és el clàssic joc infantil que consisteix en amagar el rostre darrera les mans i destapar-lo a l’hora que fem un petit so. Als nadons els encanta observar l’adult i riure quan li descobreixes el rostre. Una diversió que no coneix fronteres culturals o lingüístiques. El Peekaboo, tan antic como la roda i conegut a tot el món te el seu nom o variant en cada llengua "peekaboo" en anglès, "coucou" en francès, "cu-cu" en espanyol i italià o el “tat” en català. Un joc que permet aprendre a reconèixer i recordar. El joc del vincle. Les variants es van ampliant i després vindrà el joc d’amagar objectes,

jugar al fet i amagar. Jocs que es converteixen en un entreteniment infinit pels infants. Mirar, tocar, agafar, amagar, imaginar. Jugar per conèixer. Jugar per construir-nos i relacionar-nos.


La nostra inspiració: els contes

Si alguna cosa tenen en comú les diferents cultures és la necessitat d’explicar històries. Els contes, les faules, les llegendes són el llegat que ens explica com a civilització i que, especialment, durant la infància ens ajuda a entendre el món. Aquestes històries són les que inspiren les joguines de PICABUC. Quan dissenyem una joguina triem un conte, una llegenda, un llibre (Pick a book) d’aquells que omplen les nostres biblioteques i li donem forma. Modelem històries en fusta per, a través del joc, descobrir mons on tot és possible.

Nosaltres

PICABUC és el projecte de l’Isra i la Noe. La fusió de les seves passions dona forma a unes joguines molt personals.


L'isra

L'Isra és l'artesà, el mestre rellotger, el fabricant de somnis. L’artífex de totes i cada una de les joguines de PICABUC. La seva trajectòria com a mecànic industrial li ha educat les mans i el cap per fer de cada peça de fusta una petita obra d’art. A l’Isra el fascinen els mecanismes, s’abstrau pensant en com donar forma i aconseguir que d’un bloc de pi o d’avet en surti una figura amb ànima. Perfeccionista fins a la medul·la no deixa arestes en cap peça. Tallar, polir, gravar, calcular, modelar... el seu taller és una barreja de l’atelier d’en Gepetto, el laboratori del Dr. Frankestein i l’estudi cinematogràfic de Meliès. L’estètica steampunk, l’artdecó, l’artesania japonesa o la forja clàssica són els seus referents visuals a l’hora de crear les joguines de PICABUC.

La Noe

La Noe és una apassionada de la literatura, especialment la infantil. El seu cap es ple de contes, llegendes i faules. La seva aportació a les joguines de PICABUC te a veure amb els concepte de cada peça. L’obsessiona que cada joguina, cada autòmat, cada joc expliqui una història però també que cada infant se la puguin fer seva quan hi juga. Perquè, segons ella, les històries ens ajuden a créixer i fins i tot curen. Li agradaria que, com una vareta màgica, la fusta de PICABUC sigui el passaport al món de la fantasia. Ella s’encarrega de la creativitat i la comunicació d’aquesta factoria de somnis. Els seus autors preferits són Michael Ende, Roald Dahl i Rodari, tot i que te debilitat pels clàssics de la literatura. I si. Creu en les fades.